Stiller ut akvareller sammen med prinsen av Wales

Hilde.jpg

Lørdag 7. mars åpner utstillingen Nordic Connections i Brecon, Wales med kunstnere fra flere nordiske land. Akvarellmaler Hilde Eilertsen Sletvold er en av fire som er valgt ut til å representere Norge. - En opplevelse av de sjeldne!

Det er The Royal Watercolour Society of Wales som har ansvaret for å arrangere årets utstilling, som finner sted i et ærverdig gammelt museum i Brecon.

- Det er kunstnere fra Island, Sverige, Danmark, Finland og Norge, forteller Hilde. - Totalt 40 stykker som tar med seg et verk hver, sier hun og legger til at hun føler seg svært heldig som får delta.

- Det blir selvsagt spennende å se om vi får treffe selveste Prinsen av Wales, Prins Charles. Han er The Royal Watercolour Societys beskytter og deltar med to akvareller på utstillingen. Regner med at de blir solgt ganske fort, smiler hun.

Tar med seg en smak av nord
Selv skal hun delta med en akvarell som fjell som motiv: - Jeg tar med litt av Nord-Norge til Wales og håper at det faller i smak.

Hilde drar et par dager før åpningen. Med på lasset er ikke bare et flunkende nytt kunstverk, men også mann og barn. - Det klaffet med vinterferie og fridager, forklarer hun. - Det er fantastisk at vi får mulighet til å dele denne flotte opplevelsen!

Familien blir hentet ved ankomst av selveste direktøren for selskapet: - Vi kommer til å føle oss som kongelige, ler Hilde.

- Jeg gleder meg virkelig til å treffe de andre kunstnerne og se hva deres bidrag er. Jeg tar garantert med meg både gode minner og mye inspirasjon hjem til Tromsø, avslutter den spente kunstneren.

Les mer om utstillingen