Utstillingsåpning 12.3 med Bernt Snorre: "Vendt mot nord"

IMG_20190529_111400_01.jpg

Galleri NORD har gleden av å være første galleri ut i en salgsutstilling som skal finne veien til flere forskjellige steder i løpet av 2020/21. NB! Selv om åpningen ble avlyst, henger utstillingen i sin helhet i galleriet og kan besøkes hver dag!

I denne utstillingen presenterer Bernt Snorre Johansen oss for både originale oljemalerier og håndkolorerte digigraphier, med det nordnorske lyset som fellesnevner. Han har jobbet frem en utstilling som uttrykker seg fra abstrakt mot figurativt, der blant annet nordlyset møter kunstlyset fra byen med bilder som skildrer lys gjennom årstidene.
Utstillingen hos Galleri NORD vil være første gang man finner samtlige originale verk samlet på et sted, før den vandrer videre. 

- Som kunstner er jeg på evig leit etter å fange lyset. Det er du som betrakter som gir meg svaret på om jeg har klart en liten flik av dette, sier han og er glad for at første galleri ut er Galleri NORD, med sine lyse, luftige lokaler.

Utstillingen har vært planlagt i lengre tid og Bernt Snorre innrømmer at han er litt nervøs. - Det blir jeg alltid foran en utstilling, uansett hvor mange jeg har vært med på, smiler han. - Og selv om jeg har hatt suksess med de tidligere utstillingene mine, er det alltid spennende å se hvor mange som kommer eller om bildene treffer publikum.  

Er også boklanseringsfest
Utstillingsåpningen er også en lansering av en bildebok med tekster av journalist Helge Matland. Bernt Snorre er strålende fornøyd med boka, som blir klar kun tre dager før utstillingen åpner:

- Hans beskrivelse av bildene oppleves som en styrke til arbeidene, en betrakters umiddelbare reaksjon på det han ser, forteller Bernt Snorre uten å ville røpe noe mer. - Boka vil selvsagt være for salg på utstillingsåpningen, legger han til.

Hjertelig velkommen den 12 mars kl 18!

Utstillingen åpnes av kollega Inger Marie Guliksen, og det vil bli musikalsk innslag av Risten Anine Kvernmo Gaup.

Utstillingen henger i galleriet til 12 april 2020.

Mal nyhetsbrev topp.jpg