Utstilling 6. februar 'Erindringsbildet' med Hanne Grete Einarsen

- Erindring handler for meg ikke bare om å huske noe som har vært, men like mye om det jeg sanser, tenker, drømmer og ønsker; for det har mange av sine røtter i fortiden, og blir en bekreftelse og verdsettelse av det som har skapt meg til den jeg nå er.

Dette sier kunstner Hanne Grete Einarsen fra Snefjord - eller Snefjordprinsessa, som hun også kaller seg:

- Det som sterkest har preget meg og mitt liv er alvorlig sykdom, skade og smerte. Disse erfaringene har hatt den viktigste utviklingen av min kunst, gjort den til min og til mitt språk; et språk jeg opplever taler til andre, uttrykk hvor de også kan gjenkjenne noe nytt i seg selv.

Fake.png

Hanne ser seg tilbake for å kunne fortsette å leve og å skape nye kunstuttrykk:

- Min kunst skapes av to materialer: de taktile og de idéene jeg har ervervet meg; og gjennom dem skaper jeg noe nytt, noe som peker framover, både mot de som skal møte arbeidene og mot mine nye arbeider. 

Grafikk for flere enn fire årstider
Utstillingen tar utgangspunkt i hennes observasjoner, det som omgir henne som menneske og kunstner.

- Livet rundt ethvert menneske er mangfoldig, i blant utrolig, noen ganger underfullt - det være seg hverdag og fest, natur og dyreliv, reiser og opplevelser, sorg og skuffelse.

Ønsket er å vise spekteret av følelser og tanker, at våre opplevelser ofte er komplekse. 

-  Ettersom jeg har røtter både i det norske og samiske, har jeg tilgang til inntrykk og uttrykk fra flere kulturer. Min grafikk blir skapt i et landskap som består av åtte årstider: vinter - vårvinter - vår - vårsommer - sommer - høstsommer - høst - høstvinter, forklarer Hanne.

- De ulike årstider har sine spesifikke oppgaver, hendelser, farger og historier, som blir en del av min tilstedeværelse i dem, de er derfor personlige og unike; noe som gjør at de også kan være personlige for andre, hvor de kan gjenkjenne noe både noe kjent og noe ukjent i seg selv, avslutter hun.

- For slik det lokale ofte kan være universelt, kan det personlige være allmennmenneskelig.

Utstillingsåpning torsdag 6 februar kl 17. Vi byr på musikalsk innslag og noe godt i glasset!

Utstillingen henger til 20 februar.